Klimatizálás – Ipari klímák


klimatizalt-iroda

30 éves történetünk során elsősorban ipari klímák telepítésével és szervizelésével foglalkoztunk (a lakossági klímák tekintetében  csak az utóbbi 15 évben jelentek meg valós piaci igény).

Ipari klímák terén az alábbi tevékenységeinkkel kapcsolatban  várjuk szíves megkeresésüket:

  • Ipari klímák tervezése
  • Ipari klímák telepítése
  • Ipari klímák karbantartása
  • Ipari klímák szervizelése

A klimatizálás célja: a klimatizált térben a levegő hőmérsékletét, nedvességtartalmát, összetételét és nyomását állandó értéken tartjuk, vagy meghatározott program szerint változtatjuk.

A levegő összetétele elsősorban az oxigén és szén-dioxid koncentrációját jelenti, mely alapvetően a friss levegő ellátással van összefüggésben.

A klimatizálás során a klimatizált tér komfortja alapján a hazai gyakorlatban megkülönböztetett rendszerek:

Teljes klíma

A levegő hőmérsékletét, nedvességtartalmát, összetételét és nyomását egyaránt befolyásolni tudja.

Fél klíma

A légállapotjelzők közül csak az egyiket (hőmérséklet vagy nedvességtartalom) tudja befolyásolni.

A komfortkövetelmények miatt csak folyamatos friss levegő bejuttatással lehetséges biztosítani a levegő összetételét és nyomását, továbbá gondoskodni kell a friss levegő szűréséről.

Az irodák, szállodák, lakások klimatizálásának célja legtöbbször a modern, könnyűszerkezetes épületek hátrányos hőtechnikai tulajdonságainak ellensúlyozása, míg a számítógéptermekben, telefonközpontokban a gépek által leadott hő elvitele és a levegő előírt tisztaságának a betartása a cél.

Ebből adódóan a különböző ablakklíma, SPLIT és MULTISPLIT készülékekkel klimatizálás csak abban az esetben valósítható meg, ha külön gondoskodunk a központi friss levegő bejuttatásáról.

Ellenkező esetben csak léghűtő berendezésről beszélhetünk.

ipari-klima-kulso