Párátlanítók, párásítók


Párátlanítók

A levegő optimális páratartalma és tisztasága nagymértékben hozzájárul a jó közérzetünkhöz, ezáltal egyes betegségek megelőzéséhez.

 A magas páratartalom nehezíti a légzést, ezért nyomasztó érzést okoz. A párás levegőben gyakran fertőző spórák szaporodnak, amelyek nem kívánatos betegségeket okozhatnak.

A nedvesség gyakran kárt okoz az épületek szerkezetében és a külalakján. Ha a felesleges nedvesség nem szűnik meg (nincs csökkentve), megjelenik a penész a falakon, korrózió a fémszerkezeten és folyamatosan párásodnak az ablakok.

A párátlanító egy olyan készülék, amely csökkenti a levegő páratartalmát. Jelentősen csökkenti a falakon a páralecsapódást. Visszanyerve a pára energiatartalmát csökkenti a fűtési igényt.

 

párátlanító-1

Párásítók

A száraz levegő a bűnös sokszor légúti panaszaink esetén.

Egy hatékony, jól kiválasztott párásító használatával – az optimális páratartalmú környezet biztosításával – egyes vírusos fertőzéseket is kivédhetők, ugyanis a vírusok, baktériumok könnyebben telepednek meg a száraz nyálkahártyán.

Alacsony páratartalmú szobában – általában éjszaka, amikor alszunk – kiszárad a nyálkahártyánk, torkunk, reggel köhögési ingerrel ébredhetünk.

párásító