Szerver klíma


szerver-klimatizálás

A számítástechnika fejlődésével egyre nagyobb számítástechnikai teljesítmény jelenik meg egyre kisebb helyen, ez a tény pedig jelentős hőképződéssel jár. A szerver termeknek pontosan meghatározott hőmérsékleti tartományban kell üzemelniük, ellenkező esetben a számítógépek túlmelegedhetnek, meghibásodhatnak.

A szerver klímák esetén kritérium a folyamatos üzem, de manapság hasonló tulajdonságú klíma minden gyártó kínálatában szerepel.

A szerver terem klímák olyan speciális inverteres klímaberendezések,amelyek a nap 24-órájában télen, nyáron egyaránt képesek a szerverek vagy más elektronikai eszközök által termelt hőmennyiség leküzdésére. A szerver szobai klímaberendezések folyamatos üzem mellett is képesek hosszú távú megbízható működésre, valamint a kültéri és beltéri egységeket összekötő hűtőkőri vezetékek megengedett hossza is jóval nagyobb, mint a nem szerver termi felhasználásra szánt klímaberendezéseknél.

A szerver klímaberendezések legfontosabb tulajdonságai: WiFi vagy vezetékes hálózathoz csatlakoztatható Interneten keresztül szabályozható, hiba esetén e-mail küldése, tartalék üzemmód, energia fogyasztás kijelzése, Ipad/Iphone/Android/webes alkalmazás, alacsony akár -15°C-os külső hőmérséklet mellett is üzembiztos működés.

Kínálatunk szerver klímákkal kapcsolatban

  • szerver klímák tervezése (hűtési teljesítmény méretezése, megfelelő készülék ajánlata)
  • szerver klímák telepítése
  • szerver klímák karbantartása
  • szerver klímák szervizelése