Folyadékhűtők, Hőszivattyús rendszerek


A hűtőberendezés közvetítő közegen keresztül láthatja el a legkülönfélébb hűtési feladatokat A folyadékhűtő berendezések pár száz Watt – tól több Mega Watt teljesítmény határon belül készülnek.

Az ipari folyadékhűtést olyan helyen alkalmaznak, ahol a direkt elpárologtatású berendezések már nem jöhetnek szóba a nagy távolságok, vagy a nagy kapacitás igény miatt. Ebben az esetben a hűtőközeg a víz, vagy esetleg glikol, melyet egy nagy kapacitású hűtőkompresszor, hőcserélőkön keresztül hűti le 5-7 C fokra. A lehűtött víz, hagyományos szigetelt csöveken jut el a beltéri hőcserélőig, ahol felveszi a környezet energiáját, vagyis lehűti azt.

Rendszeres alkalmazás a must és borfeldolgozás területén a szabályozott erjesztés és tárolás biztosítására.

Folyadékhűtő

Egyre nagyobb az igény lakossági hőszivattyús fűtési megoldásokra. Cégünk szerepel az RRF-6.2.1 „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” 100 %- os támogatottságú lakossági pályázatban kivitelezőként, ezáltal lakossági hőszivattyús fűtési rendszerekkel (levegő-víz hőszivattyú)  kapcsolatban is várjuk szíves megkeresésüket.

Tanácsadás – Tervezés – Kivitelezés